Bamboe tandenborstel, Fancy of Functioneel?

08-01-2020 door Borstelkit

De meeste mensen kennen het wel, de bamboe tandenborstel. Biologisch, natuurlijk afbreekbaar, biodegradable en zo nog vele andere verwoordingen. Maar zijn deze bamboe borstels wel zo functioneel? 

De werking van de bamboe tandenborstel komt overeen met de traditionele plastic tandenborstel, een handvat met borstel waarvan de borstels in vele soorten en mate beschikbaar zijn. De bamboe tandenborstel is vaak wat zwaarder(9-14 gram) in vergelijking met een plastic borstel, zo is de tandenborstel van Borstelkit 11 gram wat zorgt voor een fijn gewicht in de hand om mee te poetsen. De haren op de tandenborstel kunnen variëren in zacht/medium/hard wat zorgt voor een andere poets ervaring.

Welk variant haren wordt aangeraden? 

Dit is afhankelijk van de persoon, zo ligt het niet alleen aan de haren maar ook aan de poetstechniek. Poets je hard of juist heel zacht? De zachte haren zijn in het algemeen de aanrader. Dit komt omdat je met zachte haren het minst snel slijtage op de tanden en tandvlees aanbrengt. Weet je van jezelf hoe hard je gemiddeld poetst? Pas hier je borstel dus op aan, voornamelijk de harde poetsers onder ons. 

In de haren heb je ook verschillende soorten, zo heb je natuurlijk afbreekbare nylon haren zoals op de tandenborstel van Borstelkit maar ook haren van plastic die erg slecht zijn voor het milieu met BPA er in.

De bamboe tandenborstel is dus minstens even functioneel dan de plastic tandenborstel en je helpt er ook nog eens het milieu mee omdat de tandenborstel vrij is van plastic.

Een bamboe tandenborstel, is dit nou mooi?

Sommige mensen zullen zeggen wanneer je nog géén bamboe tandenborstel in je badkamer hebt zal die eigenlijk nog niet compleet zijn. 

Het ziet er mooi uit en is ook milieubewust. De felle kleuren van een plastic tandenborstel valt weg met een bamboe kleur. Het begin kan in de badkamer zijn van een duurzamer leven, één persoon kan natuurlijk niet de hele wereld redden maar alle kleine beetjes helpen. De bamboe tandenborstel is een product om mee te beginnen als milieubewust persoon.

Een bamboe tandenborstel is dus in conclusie een functioneel maar ook zeer fancy product. De ene persoon zal het voor de functionaliteit kopen en de achterliggende gedachte van duurzaamheid maar de ander zal het kopen omdat het een mooie uitstraling heeft. Zo is het dus voor iedereen wat wils.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *